blog

De impact van 30 dagen plantaardig eten

Oh yeah! De laatste week van Veganuary is aangebroken! Hoe gaat het bij jou? Heb je wel eens nagedacht over de effecten van een maand lang vegan eten? We zetten ze hier voor je op een rijtje (en ja inclusief ervaringen van team Hands Off). Wedden dat je dan nog gemotiveerder raakt om deze laatste week te rocken? Good luck!

Heb je wel eens nagedacht over de effecten van een maand lang plantaardig eten? De laatste week van Veganuary is aangebroken! Hoe gaat het bij jou? We zetten ze hier voor je op een rijtje (en ja inclusief ervaringen van team Hands Off). Wedden dat je dan nog gemotiveerder raakt om deze laatste week te rocken? Good luck!

Je eetpatroon onder de loep

Door 30 dagen op je eten te letten, kom je er ineens achter wat jouw eetpatroon is. Eet je vaak hetzelfde of juist gevarieerd? Eet je veel of weinig dierlijke producten? Wat zit er allemaal in de producten die je eet? Goed moment om even bij jezelf in te checken. Kijk goed naar je eetpatroon en probeer dan te kijken of je dat kunt wijzigen in een plantbased optie. Maar misschien kom je er net als onze Flavor-Maker Manouk wel achter dat je eigenlijk al heel vaak vegan eet zonder dat je het doorhebt. Enneh… dan mag je jezelf best belonen met een lekker stukje chocolade ;)

Hands Off Our Planet

Let’g get the numbers! Door 30 dagen plantaardig te eten bespaar je:

  • 36.000 liter water
  • 2 dierenlevens
  • 66 m2 land
  • 36 kg CO2, oftwel 300 KM autorijden
    *Bron: proveg

En tijdens zo’n maand plantaardig eten hoe je dus geen chocolade te missen! Swap voor de vegan Caramel Seasalt en bespaar 42% ten opzicht van een (koe)melkchocoladereep!


Creatief

Ben je er na deze Veganuary challenge ook achter gekomen hoe creatief je bent? Yeah, you go! In plaats van je bammetje pindakaas met melkchocolade hagelslag te bestrooien, rasp je nu de Smooth No Milk erover heen! Door anders naar je eten te kijken en in oplossingen te denken hoef je je routine niet compleet om te gooien, maar probeer je wel nieuwe dingen uit. Zo verandert je kijk op je eetpatroon en kun je ook na deze challenge nieuwe dingen uitproberen. Zo proefde True Chocolate lover & Hands Off Founder Kitty tijdens haar challenge een aantal vergeten groenten voor het eerst.

Be the influencer

Zelf vegan eten is prima te doen, maar misschien heb je gemerkt dat het met anderen net iets lastiger is. Misschien heb je zelf je eten meegenomen, een uitzondering gemaakt of heb je de influencer in jezelf losgelaten. Zo stelde choco-communicator Jennifer bij vrienden thuis voor om te koken en schotelde ze een vegan quiche voor, in plaats van de ‘gewone’ die op de planning stond. Nu sliden haar vrienden in haar DM met allerlei vragen rondom vegan recepten! Enneh, behalve dat Kim nu zelf veel meer vegan eet, heeft ze zelfs haar boyfriend -een echte carnivoor- geïnspireerd om vaker vegan te kiezen en dus minder vlees te eten!

What the Health

Is plantaardig eten gezonder of niet? Hier zijn de meningen enorm over verdeeld. Wij kunnen het definitieve antwoord ook niet geven omdat het van heel veel factoren afhankelijk is. Het belangrijkste is dat jij voor jezelf bepaalt of je je beter voelt met een plantaardig dieet. Bij een plantaardig voedingspatroon zijn de volgende dingen in ieder geval echt een must: slik een vitamine B12 supplement, eet voldoende eiwitten (combineer noten, volkoren graanproducten en peulvruchten), ijzer, calcium en vitamine C en zorg voor variatie. Als je op een gezonde manier dit voedingspatroon aanhoudt stellen onderzoeken dat je het risico op hart- en vaatziekten, diabets type 2 en overgewicht kan verminderen. Daarnaast kan je stoelgang verbeteren en kun je je energieker voelen! Wij zijn superbenieuwd hoe jij je voelt na deze Veganuary challenge, dus laat het ons weten via Instagram @handsoffmychocolate.

Delen met je omgeving?

Deel dit blog via jouw favoriete kanaal.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email