blog

Met deze 5 Veganuary tips wordt ‘n eitje

Welcome to 2023! De eerste maand van het jaar is weer begonnen… Dé maand dat iedereen bezig is met het bedenken van nieuwe goals, voornemens en healthy recepten. Want hey, in januari lijkt iedereen ineens getransformeerd te zijn tot fitgirl… #guilty!

Welcome to 2023! De eerste maand van het jaar is weer begonnen… Dé maand dat iedereen bezig is met het bedenken van nieuwe goals, voornemens en healthy recepten. Want hey, in januari lijkt iedereen ineens getransformeerd te zijn tot fitgirl… #guilty! Heb jij nog geen nieuwe goals of voornemens voor deze maand? Wij hebben er wel één voor je: Try vegan this Veganuary! Wij helpen je op weg met 7 tips.

Get motivated

Waarom wil jij meedoen aan Veganuary? Misschien is het soms een bumby ride, dus dan is het goed om te weten waarvoor je het allemaal doet! Heeft een vriendin een lekker kaasplankje voor bij de borrel besteld of heeft je moeder een frietje stoofvlees gemaakt? De verleiding is groot, maar als je weet wat jouw motivatie is kun je het makkelijker volhouden. Soms even een reminder nodig? Kijk dan eens naar documentaires zoals The Gamechangers en What the Health op Netflix.

Denken in beperkingen is zó 2022.

Oh yeah! 2023 is het jaar van mogelijkheden! Kijk dus vooral naar wat je wél kunt eten tijdens Veganuary, want er zijn mega veel vegan alternatieven te vinden. Wist je bijvoorbeeld dat heel veel gerechten uit de Aziatische en Midden-Oosterse keuken veganistisch zijn, of vegetarisch en met een paar makkelijke tweaks te veganizen? Ennehh… heb je nog niet echt kaas gegeten van een vegan lifestyle? Koop dan een tweedehands vegan kookboek op marktplaats of check leuke vegan blogs en get inspired. Wij hebben weten nog wel een paar leuke: WateetjedanwelLisagoesvegan en Bonusvegan.

Lekkere dingen zijn niet vegan! Said no vegan ever…

Happiness is finding out there’s vegan chocolate. Dussehh… jij hoeft deze veganuary echt niet alleen maar blaadjes sla en tofu te eten! Fijn he? Iets lekkers op z’n tijd moet gewoon kunnen. Wist je dat super veel zoete én zoute snacks uit de supermarkt gewoon vegan zijn? Chips, nootjes, popcorn, zure matten en niet te vergeten onze chocoladerepen, cookies en Bites, allemaal vegan! Gooi dat mandje maar vol bij je volgende supermarktbezoek…

What would Jamie do? 

Denk deze maand eens iets vaker: ‘What would Jamie Oliver do?’ Snijd je komkommer tot friet, bak kikkererwtenmacarons, pureer zeewiermarmelade of leg je gesneden plakjes biet neer als carpaccio… Niks is te gek in de keuken van een sterrenchef (en in de keuken van iemand die meedoet met Veganuary). Sowieso dat jouw maaltijden dan in de smaak vallen en nooit saai zijn! Mmmm en heb je geen zin om uren in de keuken te staan? Af en toe is Jamie vast ook te vinden in de plaatselijke snackbar met een frietje en een bami schijf (ja, ook vegan!) in zijn hand.

Hoe je vegan eet en toch je vrienden houdt.

Ben je bang dat jouw vrienden jou vanaf nu zien als een geitenwollensok-figuur? We know, raar toch? Geitenwollensokken zijn niet eens vegan! Maar laat je niet gek maken. Je bent toch nog steeds dezelfde persoon? Probeer in ieder geval niemand te overtuigen die er niet op zit te wachten. En vraag je vrienden hetzelfde te doen richting jou. En die volgende movienight met je bestie, lover of familie kan gewoon doorgaan, want hey, dan neem je toch lekker wat Bites mee!

 


Nobody is perfect.
 

But at least you tried, right? Ben je toch gezwicht voor dat stukje kaas of die biefstuk? De wereld vergaat echt niet als je toch iets dierlijks eet (oké, misschien wel, maar dat is een ander verhaal). Ga gewoon vrolijk verder met (zoveel mogelijk) vegan eten. Je doet je best en dat is genoeg! Beloon jezelf af en toe even met een stukje Vegan Caramel Seasalt of plan een bank-hang-avond in met Peanut bites (you deserve it)!

Reservations

Geen zin om de Jamie Oliver uit te hangen? Dat is helemaal oké. Maarja, eten moet je toch… dan maar uit eten! Nu denk je vast: ‘hoe vind ik in Veganuary dan een vegan friendly restaurant?’ Download de app Happy Cow. Deze paarse koe is een stuk vrolijker dan die ene op sommige chocoladerepen omdat deze alle vegan friendly restaurants in een handig overzicht laat. Ga met deze app op pad en ontdek nieuwe restaurants én nieuwe gerechten. Wat dacht je van een frietje pulled jackfruit, een champignonsteak of beet Wellington? Let’s go!

Nog meer tips and tricks

Are you ready to rock Veganuary 2023? Maar wil je nog meer tips en inspiratie? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week tips, recepten en inspiratie.  

Delen met je omgeving?

Deel dit blog via jouw favoriete kanaal.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email