blog

Met deze recepten wordt jouw paasontbijt EGGstreem lekker!

Ben jij EGGcited voor Pasen? Maar weet je nog niet wat je op tafel zet bij het paasontbijt? Nee?! Dan hebben wij 4 recepten die superlekker zijn en een eitje om te maken ;) Enneh.. ook nog eens een stuk duurzamer omdat ze allemaal plantaardig zijn! Geen zin om de keukenprinses uit te hangen? Dan bestel je toch een van onze EGGbars en eet je die lekker helemaal alleen op? Vrolijk Pasen!

Ben jij EGGcited voor Pasen? Maar weet je nog niet wat je op tafel zet bij het paasontbijt? Nee?! Dan hebben wij 4 recepten die superlekker zijn en een eitje om te maken ;) Enneh.. ook nog eens een stuk duurzamer omdat ze allemaal plantaardig zijn! Geen zin om de keukenprinses uit te hangen? Dan bestel je toch een van onze EGGbars en eet je die lekker helemaal alleen op? Vrolijk Pasen!

1. Choco Loco Paasfudge (vegan)


Word jij ook altijd loco about choco, dan moet je deze EGGstreem lekkere paasfudge zeker proberen! Maar pas op… na 1 stukje van deze zachte chocofudge wil je meer! Enneh, met die paaseitjes bovenop heb je meteen een eyecatcher op tafel bij het paasontbijt!

 


Bereiding:

1. Bekleed het schaaltje met bakpapier.

2. Doe de gecondenseerde kokosmelk in een pannetje.

3. Voeg het vanille extract toe.

4. Breek de Seriously Dark in stukjes en voeg dit ook toe aan de pan. Verwarm tot een gladde massa.

5. Giet het mensgel in het schaaltje en druk heel voorzichtig de paaseitjes erin. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Hierna kun je het in de koelkast zetten om helemaal hard te laten worden.

6. Snijd de fudge in stukjes en enjoy!

2. Vegan Millionaires Short Bread


Ahhh een klassieker: Millionaires Short Bread! Maar heb je daar ook wel eens een vegan variant op gemaakt? Wij delen hier een superlekker recept zodat je deze klassieker in een vegan paasjasje kunt steken.

 


Bereiding:

1. Begin met de shortbread bodem. Combineer 275 gram bloem met 75 gram suiker, een snufje zout, 150 gram zachte boter en roer dit erdoor tot het deeg kruimelig wordt. Daarna kun je de massa in een bakvorm gieten en aandrukken.

2. Prik met een vork in de bovenkant om te voorkomen dat de bodem omhoog komt in de oven.

3. Bak de bodem ongeveer 10-15 minuten op 180 graden.

4. Ga nu verder met de karamel laag. Neem een ​​steelpan en voeg de dadels, 150 gram vegan boter en 150 gram bruine bastardsuiker toe. Kook tot de suiker en boter volledig zijn gesmolten. Daarna kun je het goed mengen in een mixer tot er een gladde massa ontstaat. Giet dit mengsel over het koekjesdeeg en zet 15 minuten in de koelkast.

5. Smelt de chocolade au bain-marie en giet deze als laatste eroverheen. Gebruik als laatste nog wat losse eitjes als topping.

3. Vegan Caramel Seasalt Pancakes


Wat de favoriete choco smaak van Nederland is: karamel zeezout! Enneh, na heel wat jaren is daar nu een 
vegan variant op! Nog leuker is dat we onze Vegan Caramel Seasalt nu ook in een EGGbar hebben uitgebracht. Dusseh… wat dacht je van Vegan Caramel Seasalt Pancakes voor de paasbrunch?

Bereiding:

1. Pak een kom en meng de bloem, suiker, zout en bakpoeder door elkaar. Als je het extra luchtig wilt, zeef dan de bloem eerst.

2. Smelt de chocolade (niet alles, laat 50 gram over voor decoratie) en de vegan boter. Voeg daarna de plantaardige melk en het lijnzaad toe.

3. Let’s bake it! Bak de pannenkoeken met wat olie. Maak af met wat lekkere toppings zoals een paar paaseitjes en wat fruit.

4. Enjoy! 

4. Vegan Carrotcake cupcakes


Wat natuurlijk een all time favorite is: cupcakes! De paashaas springt een gat in de lucht bij het zien van deze vegan carrotcake cupcakes. Want ehh cupcakes kunnen ook heel makkelijk vegan! Choco eitje erop van je favoriete EGGbar en een lekker paasontbijt gegarandeerd ;) 

 

Bereiding:

1. Verwarm de oven op 180 graden.

2. Mix de olie, suiker en vanille extract. Zeef de bloem en bakpoeder erbij en voeg ook het zout, kaneel en speculaaskruiden toe. Spatel alles door elkaar. Schep de wortels en de gehakte walnoten erdoor (bewaar eventueel iets voor de garnering).

3. Vul de muffinvormpjes met het beslag. Bak de carrot cake 
muffins ongeveer 30 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.

4. Maak ondertussen de topping: mix de vegan boter, vegan roomkaas en poedersuiker goed door elkaar.

5. Laat de muffins afkoelen en besmeer ze daarna met de topping en versier als kers – uhh eitje op de muffin met een EGGbar eitje. 

Delen met je omgeving?

Deel dit blog via jouw favoriete kanaal.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email