blog

Start 100WEEKS programma: in 100 weken financieel onafhankelijk

Yeaaahh ons 100WEEKS programma gaat eindelijk van start! De twintig vrouwen in Ivoorkust krijgen binnenkort de eerste storting van 8 euro. Het geld ontvangen ze vanaf nu elke maandagochtend op hun 'mobile-money account' op hun mobiele telefoon. 

Yeaaahh ons 100WEEKS programma gaat eindelijk van start! De twintig vrouwen in Ivoorkust krijgen binnenkort de eerste storting van 8 euro. Het geld ontvangen ze vanaf nu elke maandagochtend op hun ‘mobile-money account’ op hun mobiele telefoon. 

Naast geld krijgen de vrouwen elke week training en coaching in ondernemerschap, boekhouden en life skills van lokale trainers. Daarnaast geven ze elkaar tips over hoe ze het geld het beste kunnen besteden. 

Lees hieronder het verhaal van 5 vrouwen die mee doen aan ons 100WEEKS programma. In deze blog kun je hun weg naar financiële onafhankelijkheid volgen: 

Amoin Charlene Kra (36)

Wil het schoolgeld van haar kinderen betalen

Amoin is moeder van 6 kinderen en getrouwd met een cacaoboer. Ze verbouwt rijst en cassave op een stukje land dat ze huurt. Haar eigen land heeft ze moeten opgeven. De oogst is voornamelijk bedoeld om het gezin te eten te geven. Een klein deel van de cassave verwerkt Amoin tot attiéké, een soort pap, die ze elke dag op de markt verkoopt. Helaas is dit geld niet genoeg om goed voor haar gezin te kunnen zorgen. Daarom hoopt ze via het 100WEEKS-programma het schoolgeld van haar kinderen te kunnen betalen en hen een toekomst te kunnen geven.
 
N’goran Ahossi (51)

Wil een handel in gedroogde vis starten

Samen met haar man, 7 kinderen en 3 kleinkinderen woont N’goran in een klein huisje zonder water en elektriciteit. Haar man is een cacao- en rubberboomproducent, maar de productie van zijn cacaoveld loopt terug door veroudering van cacaobomen en ziekte. Als gevolg daarvan leven ze in vrij moeilijke omstandigheden. Ze hebben te weinig eten en de kinderen kunnen niet naar school vanwege geldgebrek. De komst van het 100WEEKS- project ziet ze als een sprankje hoop. Graag wil ze een handel in gedroogde vis starten en zo haar geld verdienen.
N’gatta N’dri Marcelline (53)

Wil haar eigen vishandel starten
N’gatta is een 53-jarige analfabete vrouw en is getrouwd met een cacaoboer. Ze woont in een vuil huis zonder water en elektriciteit en moet ongeveer twee kilometer lopen om water te halen. Om wat geld te verdienen voor haar gezin, gaat ze vaak avocado’s en palmnoten plukken in de bush die ze verkoopt op de markt. Ze verdient meestal niet genoeg om eten voor haar kinderen te kopen en ze naar school te laten gaan. Met het geld dat ze van 100WEEKS krijgt, wil ze graag kinderkleding kopen en een vishandel starten.
 
Konan Attoungre (55)

Wil haar eigen handel opzetten
Konan is getrouwd en moeder van 8 kinderen. Ze verbouwt yams in een gehuurd veld op 4 km van haar huis. Ze maakt ook aubergine en chili tussen de yamheuvels. Haar yamoogst is om haar familie van eten te voorzien en ze verkoopt een deel van de aubergine en chili om wat geld te verdienen. Al het geld dat ze verdient, gaat naar huishoudelijke uitgaven. Met haar deelname aan 100WEEKS wil ze graag haar eigen handel opzetten zodat ze haar kinderen en zichzelf in hun basisbehoeften kan voorzien. 
Kouadio Adjoua Albertine (52)

Wil haar eigen groenten verkopen
Kouadio woont met haar man en 7 kinderen in een huis gemaakt van geklopte aarde en plaatwerk. Ze heeft geen toegang tot drinkwater en elektriciteit. Om eten voor het gezin te verzamelen produceert ze rijst, yams en cassave op een gehuurd stuk land. De oogst is voornamelijk bedoeld voor gezinsconsumptie en een klein deel om te verkopen op de markt. Maar dit is niet genoeg om de school van de kinderen te betalen en te zorgen dat er 3 maaltijden per dag gegeten kunnen worden. Met hulp van het 100WEEKS-programma wil ze een stukje land kopen waar ze haar eigen groenten kan verbouwen en op de markt kan verkopen. 

Delen met je omgeving?

Deel dit blog via jouw favoriete kanaal.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email