Eerlijke chocolade

Chocolade is pas echt lekker als je weet dat jouw choco cravings minder bijdragen aan de opwarming van de aarde. Daarom strijden wij voor chocolade waar de aarde niet van smelt. Wij maken de aller-lekkerste plantaardige chocolade en gaan samen met cacaoboeren ontbossing tegen.

Wij steunen...

… de Cocoa Horizons Foundation. Cocoa Horizons is een impactvol programma, dat zich inzet voor het verbeteren van de kwaliteit van het boerenleven in Ghana en Ivoorkust. Het programma richt zich op het verhogen van de productiviteit van de boeren en het verbeteren van de boerengemeenschappen. De boeren ontvangen voor de cacaobonen een premium prijs. Daarnaast maken we de boeren sterker door ze op te leiden en helpen we hen boerengemeenschappen te bouwen die goed zijn voor de toekomst, de kinderen en de natuur. Wij werken samen met maar liefst 85 coöperaties in West Afrika. Meer dan 100.000 boeren hebben zich al bij deze coöperaties aangesloten. Doordat wij met zo veel boeren samenwerken, kunnen we veel impact maken.

Boeren in hun kracht zetten

Boeren krijgen trainingen om de productiviteit van hun plantages te verbeteren, zodat ook de volgende generaties kunnen blijven leven van het verbouwen van cacao. Ze krijgen les van speciaal opgerichte Farmer Field Schools. Vorig jaar waren er meer dan 600 van deze scholen en hebben zo’n 85.000 boeren trainingen ontvangen.

Ze leren bijvoorbeeld hoe ze de cacaobomen moeten snoeien. Het lijkt onlogisch om gezonde takken die nog cacao produceren weg te snoeien. Toch helpt dit om de kwaliteit van de cacaoboom te verbeteren. Tijdens de training zien de boeren met eigen ogen het positieve effect van snoeien. Dankzij deze trainingen en de praktische vaardigheden die de boeren leren, kunnen zij meer uit hun land halen en financieel sterker worden.

Kuadio Bonaventure

Kouadio verhoogde zijn productie dankzij de trainingen die hij ontving. Het ging zelfs zo goed met zijn cacaoplantage, dat hij twee mensen kon aannemen, die nu voor hem werken.

Brou Alfred

Brou wist dankzij zijn betere landbouw praktijken zijn inkomsten te verdubbelen. Van het extra geld kocht hij een fiets, zodat hij niet meer lopend naar zijn werk hoeft.

0

Geregistreerde COH boeren

0

Boeren afgestudeerd aan COH academie

0 %

Van boeren boven armoedegrens

0

Boeren ontvingen een farm business plan

0

Boeren ontvingen een productiviteitspakket

Women empowerment

Er is nog veel ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in Ghana en Ivoorkust. Vrouwelijke cacaoboeren zijn enorm in de minderheid, slechts zo’n 5% van de cacaoboeren is vrouw. Wij vinden het belangrijk dat we vrouwen een stem geven en hun zelfvertrouwen en zelfstandigheid vergroten. Dankzij ons programma krijgen vrouwen les in slimme landbouwpraktijken en financieel management. Ze leren zelf cacao en andere gewassen te verbouwen op hun eigen land. Dankzij deze trainingen en de opbrengsten van hun land kunnen de vrouwen financieel onafhankelijk worden en beter voor hun gezinnen zorgen.

Henriëtte

Vrouwelijke boerin Henriëtte staat in de cacaowereld haar mannetje. Ze ontving een stuk land van haar man en begon hier met het verbouwen van haar eigen gewassen. Ze krreeg trainingen en ondersteuning bij het opzetten van haar eigen plantage. Nu geeft ze les aan andere vrouwen en helpt ze hen om hun ondernemersdroom te laten uitkomen door zelfstandige cacaoboerinnen te worden.

Kinderen naar school

Naast het verhogen van het inkomen van de boeren en vrouwen, is scholing een belangrijk onderdeel om de boerengemeenschappen sterker te maken. Als kinderen naar school kunnen, hoeven ze geen gedwongen of zwaar werk te verrichten op de plantages en hebben ze meer kansen in de toekomst. Wij helpen de kinderen een kans te krijgen om naar school te gaan. Er worden controles uitgevoerd om vast te stellen dat er geen kinderarbeid plaatsvindt op de plantages. Als dit wel gebeurt, wordt er samen met de ouders gekeken hoe dit opgelost kan worden. Ook helpen we bij het realiseren van scholing in gebieden waar dit nog niet voldoende aanwezig is. Zo bouwen we scholen en klaslokalen, maar bijvoorbeeld ook kantines, wc’s voor jongens én meisjes en woningen voor leraren om goede leerkrachten aan te trekken.

0

Gevallen van kinderarbeid onder remediëring of opgelost

0

Huishoudens beoordeeld op kinderarbeid

0 %

Van boeren gemeenschappen in CLMRS of gelijkwaardig

Duurzame en milieuvriendelijke landbouw

Naast het sterker maken van de boeren, stimuleren we ook duurzame en milieuvriendelijke landbouw. Doordat de productiviteit van de boeren wordt verhoogd is de noodzaak om extra land minder groot, waardoor ontbossing afneemt. Om onderdeel te zijn van ons programma, mogen boeren al sinds 2005 geen ontbossing hebben uitgevoerd op hun boerderijen. Daarnaast brengen we het hele landschap in kaart, zodat de grenzen tussen boerderijen en natuurgebieden duidelijk zijn. Ook stimuleren we milieuvriendelijke landbouwpraktijken en werken we samen met de boeren om CO2 uitstoot te verminderen.