Met deze 5 tips wordt Veganuary een eitje…

  • Posted on
  • 0
Met deze 5 tips wordt Veganuary een eitje…

Met deze 5 tips wordt Veganuary een eitje…

Welcome to 2022! De eerste maand van het jaar is weer begonnen… Dé maand dat iedereen bezig is met het bedenken van nieuwe goals, voornemens en healthy recepten. Want hey, in januari lijkt iedereen ineens getransformeerd te zijn tot fitgirl #guilty! Heb jij nog geen nieuwe goals of voornemens voor deze maand? Wij hebben er wel één voor je: Try vegan this veganuary! Wij helpen je op weg met 5 tips.

 

Denken in beperkingen is zó 2021.

2022 is het jaar van mogelijkheden! Kijk dus vooral naar wat je wel kunt eten tijdens veganuary, want er zijn mega veel vegan alternatieven te vinden. Wist je bijvoorbeeld dat heel veel gerechten uit de Aziatische en Midden-Oosterse keuken standaard veganistisch zijn, of vegetarisch en met een paar makkelijke tweaks te veganizen? Ennehh heb je nog niet echt kaas gegeten van een vegan lifestyle? Check dan vooral alle leuke vegan blogs die er te vinden zijn op internet en get inspired. Wij hebben alvast 3  van blogs op een rijtje gezet: Wateetjedanwel, Lisagoesvegan en Bonusvegan.

 

Lekkere dingen zijn niet vegan! Said no vegan ever...

Happiness is finding out there's vegan chocolate. Dussehh jij hoeft deze veganuary echt niet alleen maar blaadjes sla en tofu te eten… Iets lekkers op z'n tijd moet gewoon kunnen. Wist je dat super veel zoete én zoute snacks uit de supermarkt gewoon vegan zijn? Chips, nootjes, Oreo's, popcorn, zure matten en niet te vergeten onze chocoladerepen en bites, allemaal vegan! Dussehh gooi dat mandje maar vol bij je volgende supermarktbezoek…

 

 

What would Jamie do? 

Denk deze maand eens iets vaker: ‘What would Jamie Oliver do?’ Snijd je komkommer tot friet, bak kikkererwtenmacarons, pureer zeewiermarmelade of leg je gesneden plakjes biet neer als carpaccio… Niks is te gek in de keuken van een sterrenchef (en in de keuken van iemand die meedoet met veganuary). Sowieso dat jouw maaltijden dan in de smaak vallen en nooit saai zijn! Hmmm en heb je geen zin om uren in de keuken te staan..? Af en toe is Jamie vast ook te vinden in de plaatselijke snackbar met een frietje en een bamischijf (ja, ook vegan!) in zijn hand.

 

 

Hoe je vegan wordt en toch je vrienden houdt.

Ben je bang dat jouw vrienden jou vanaf nu zien als een geitenwollensok? We know, raar toch? Geitenwollensokken zijn niet eens vegan! Maar laat je niet gek maken. Je bent toch nog steeds dezelfde persoon? Probeer in ieder geval niemand te overtuigen die er niet op zit te wachten. En vraag je vrienden hetzelfde te doen richting jou. En die volgende movienight met je bestie, lover of familie kan gewoon doorgaan, want hey chips, nootjes en popcorn zijn gewoon vegan hoor!

 

Nobody is perfect. 

But at least you tried, right? Ben je toch gezwicht voor dat stukje kaas of die biefstuk? De wereld vergaat echt niet als je toch iets dierlijks eet (oke, misschien wel, maar dat ligt niet aan jou). Ga gewoon vrolijk verder met (zoveel mogelijk) vegan eten. Je doet je best en dat is genoeg! Beloon jezelf af en toe even met een stukje (vegan) choco of plan een bank-hang-avond in met Peanut bites (you deserve it)!

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published