Waarom vrouwen niet zonder chocolade kunnen

Waarom vrouwen niet zonder chocolade kunnen

Vrouwen zijn gek op chocolade. De één hapt elke dag een halve reep weg en de ander houdt het bij een paar rondjes per week, maar (bijna) elke vrouw kan niet zonder chocolade. Meer dan logisch, al zeggen we het zelf, want het is gewoon ontzettend lekker. Reden genoeg om er elke dag van te genieten. Dit is waarom jij niet zonder je dagelijkse portie chocolade kunt!

1. Chocolate makes you feel good

In cacao zit dopamine, een stof die ervoor zorgt dat het gelukshormoon wordt aangemaakt. Als er in jouw hersenen genoeg van deze superstof wordt aangemaakt, voel jij je heerlijk blij en gelukkig. Kies dus voor een reep met een lekker hoog cacaopercentage en shine all day!

2. Voedsel voor de goden

Eén van de eerste volken die cacao gebruikten, waren de Maya's in Midden-Amerika. Zo'n 250 jaar na Christus maakten zij van cacao, maïsmeel en chillipepers een bitter drankje dat werd gedronken door koningen en edellieden. De Maya's geloofden dat de cacaoplant toebehoorde aan de goden. Later kreeg de plant de naam Theobroma cacao: voedsel voor de goden. Of in ons geval: godinnen. It's made for us!

3. Energieboost

Cacao is een grote bron van magnesium. Een stof die wij vrouwen hard nodig hebben in ons lichaam, maar waar we tegelijkertijd snel een tekort aan kunnen hebben. Magnesium zorgt ervoor dat je lekker veel energie hebt om de dag door te komen, houdt je hersenen gezond en zorgt voor sterke spieren en een gezonde bloeddruk.

 

4. Alle anti-oxidanten in cacao laat je horen!

Wist je dat cacao de meeste anti-oxidanten bevat van alle voedingsmiddelen in de supermarkt? Zelfs meer dan de befaamde blauwe bessen. En dat ligt gewoon bij jou in het schap! Anti-oxidanten zijn belangrijk om een gezond hart te behouden en - daar is 'ie weer - een gezonde bloeddruk.

5. En ook niet onbelangrijk...

Last but not least is chocolade simpelweg de perfecte snack voor dat ultieme genietmoment met jezelf. Je kent het wel: de kinderen liggen in bed, je partner is met z'n vrienden op stap en de bank is de hele avond voor jou. Daar hoort een hele lekkere reep chocolade bij die je met niemand hoeft te delen.

 

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published