Wat je altijd al wilde weten: hoe wordt jouw favoriete chocoladereep gemaakt?

Wat je altijd al wilde weten: hoe wordt jouw favoriete chocoladereep gemaakt?

Lekker hoor, al die chocolade, maar hoe wordt die reep eigenlijk gemaakt? Wij geven je een exclusief kijkje in de keuken van een chocoladefabriek. Als dat geen ultieme droom is, kun je ons ontvolgen.

Wij waren aanwezig bij de productie van onze nieuwe reep Red Velvet & White Chocolate en laten je in deze blog uitgebreid zien hoe dat eraan toegaat, het maken van zo'n overheerlijke reep. Watch and be amazed!

 

First of all...

Allereerst beginnen we natuurlijk met het belangrijkste: de vorm. En wat voor één! Jaja jongens, aanschouw het prille begin van de reep die je met niemand hoeft te delen, want hierin staan alle 'mines' gedrukt. 

 

 

Het is belangrijk dat de vormen de goede temperatuur hebben, dus voordat de chocolade in de vormen wordt gegoten, worden deze eerst in een machine gekoeld.

 

Daar komt de choco!

En dan begint het echt! De Red Velvet reep bestaat uit twee lagen (een witte en een rode, net zoals je gewend bent bij de taart). Eerst wordt de witte laag in de vorm gegoten. Zoals je kunt zien, gebeurt dit met een speciaal spuitmondje. That looks gooooood, right?

 

 

Vervolgens is het belangrijk dat deze laag goed hard wordt voordat de rode chocolade erover wordt gegoten. Na het leggen van de laag witte chocolade wordt de vorm dus weer door een koelmachine gehaald. En dan kan het gieten van de allerlekkerste laag beginnen!

 

... En nog wat meer chocolade!

Kijk, nu begint het interessant te worden. Uit de ijzeren, hangende 'bak' komt zonder pardon een flinke laag rode chocolade gestroomd. Ben ik de enige als ik meteen de behoefte krijg om in die flink laag chocolade een lepel te steken om de hele bende op te lepelen?

 

 

Jaaaahooooor, smeer maar lekker uit. Lekker veel ook graag. Beetje meer alsjeblieft. In dat hoekje nog een beetje. Ja, goed zo. Liever te veel dan te weinig hoor. Nee hoor da's niet erg van al die choco die ernaast valt, eet ik wel op. Geen én-kel probleem. Ja ja, oké, misschien toch wel een klein mini-probleem als die broek van me straks niet meer past, maar da's voor later.

 

 

Tatatadammmmm!

En nadat die magische, rode chocolade goed is uitgesmeerd, worden de vormen getrild, zodat de chocolade echt goed is verdeeld in de vorm. Vervolgens wordt alles weer door de koelmachine gehaald en da ziet het er uiteindelijk zo uit *bedenk hier een heel spannend geluidje*:

 

 

En als de repen dan uit de vorm komen, is de Red Velvet & White Chocolate klaar om opgegeten te worden! Of verpakt, ik bedoel natuurlijk klaar om verpakt te worden en te worden verzonden naar de supermarkt. Ik heb niks gegeten hoor, echt niet. 

 

 

Verpakken maar!

Zie je: verpakt worden ze. Eén voor één worden ze in hun eigen stukje verpakking gehesen om vervolgens in een doosje te worden gestopt. 

 

Verpakken chocolade

 

En dan is 'ie daar: dé Red Velvet & White Chocolate. Dé chocoladereep van de eeuw. Dé nieuwe verslaving van heel Nederland. In dé verpakking der verpakkingen. Al zeggen we het zelf :-). Wij zijn een beetje boel trots en blij en hongerig ook vooral nu...

 

 

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published