We looooove chocolate

Maar chocolade is pas echt lekker als je weet dat jouw choco cravings minder bijdragen aan de opwarming van de aarde. Daarom strijden wij voor chocolade waar de aarde niet van smelt. Wij maken de aller- lekkerste plantaardige chocolade en gaan samen met cacaoboeren ontbossing tegen.

Hands off my chocolate, hands off our planet.

We zijn er allemaal stapelgek op, maar wist je dat de meeste melkchocolade meer CO2e uitstoot dan kippenvlees en bijna net zoveel als varkensvlees? Dat vinden wij CHOC-ing, dus hebben wij besloten om te strijden voor chocolade waar de aarde niet van smelt. Door de koemelk te vervangen voor rijstmelk, is de CO2e uitstoot van onze vegan chocoladerepen meer dan 40% minder dan (koe)melkchocolade in de supermarkt.

Maak zelf ook impact

Per persoon eten wij in Nederland gemiddeld 4,5 kilo chocolade! Wat als we met z’n allen zouden overstappen op plantaardige chocolade? Wij hebben het even voor je uitgerekend. Als je in een jaar 4,5 kilo vegan Caramel Seasalt zou eten in plaats van eentje met koemelk, bespaar je 11,7 kilo CO2e! Dat staat dus gelijk aan…
0 x
9 minuten lang douchen (een half jaar elke dag 9 minuten douchen)
0 x

Kipfilets van 125 gram (4 weken lang elke dag kip eten)

0 x

Stukken varkensvlees van 125 gram (2 weken lang elke dag varkensvlees eten)

100% taste,
100% plant-based

Enneh… om plantaardige chocolade net zo lekker te maken als het alternatief met koemelk, hebben wij een geheim recept ontwikkeld! Tipje van de sluier? Om jouw choco cravings net zo lekker te laten zijn voegen wij extra hazelnootpraliné toe voor een extra rijke smaak en een romige structuur. Ohja, we laten onze producten altijd uitvoerig testen zodat we zeker weten dat het super lekkere chocolade is. Lijkt het je ook leuk om een keer mee te doen? Meld je dan voor de nieuwsbrief onderaan de pagina en blijf op de hoogte van het laatste choco nieuws!

Choco CO2e impact meter

0 kg

Sinds onze eerste vegan reep in 2021 hebben we al veel kg CO2e bespaard…

0 km

…en daar kan je aardig wat kilometers van autorijden!

Hands off our planet

Om de toekomst van onze planeet (en chocolade!) veilig te stellen, moet de co2e uitstoot van onze chocolade (en de rest van de voedingsindustrie!) flink omlaag. Door onze overstap op 100% plantaardige chocolade zijn we al goed op weg en hebben we de co2e uitstoot van onze producten tot 42% kunnen verminderen vergeleken met een gemiddelde koemelkchocolade reep. Om onze uistoot nog verder te verlagen, moeten we ook onze cacaoketen beter in kaart brengen en ontbossing uitbannen. Verder moeten we ook al onze andere ingrediënten en processen onder de loep leggen en zo veel mogelijk co2e uitstoot reduceren.

De weg naar chocolade
waar de aarde niet van smelt

Maak chocolade plantaardig

Wij geloven dat plantaardige chocolade net zo lekker kan zijn als melkchocolade. Daarom zijn wij overgestapt op 100% plantaardige chocolade. We roepen ook andere chocolademakers op om ons te volgen.

Haal ontbossing uit de keten

Naast koemelk, heeft ook cacao grote invloed op de co2e uitstoot. Dit komt door ontbossing. Ons doel is om eind 2023 traceerbare cacao in te kopen. Zo kunnen we onze keten inzichtelijk maken en ontbossing tegengaan.

Reduceer meer en compenseer

De co2e uitstoot van de hele voedingsindustrie moet omlaag. Wij challengen de industrie om open te zijn over hun emissies. En we nemen natuurlijk onze eigen cijfers onder de loep om nog verder te reduceren en alleen het laatste restje te compenseren.