Veelgestelde vragen

Algemeen

Chocolade die echt super lekker is, wil je natuurlijk het liefst niet delen. Maar heb je ook altijd het lef om dat toe te geven? Daarom startten wij ons merk in 2013 onder de naam Hands Off My Chocolate, om ‘t voor jou te zeggen. Lekker toch? Begin 2023 gooiden wij het roer om en besloten om alleen nog maar plantaardige chocolade te maken en zo te strijden voor chocolade waar de aarde niet van smelt. Om deze keuze kracht bij te zetten veranderden we onze merknaam in Hands Off. Want: niet alleen Hands Off My Chocolate, maar ook Hands Off Our Planet!

Hands Off repen zijn onder andere verkrijgbaar in de volgende supermarkten: Albert Heijn, Jumbo, Vomar, Plus, Jan Linders, Poeisz, Spar, Hoogvliet en Picnic. Het aanbod kan verschillen per supermarktketen en per winkel.

Daar snappen wij ook niets van! ;-) Het kan helpen om hierover contact op te nemen met de klantenservice van het hoofdkantoor van de supermarkt door hen een berichtje te sturen via social media.

Ingrediënten

Onze cacao komt uit Ghana en Ivoorkust. We werken samen met boerencoöperaties in Ghana en Ivoorkust. De cacaoboeren die zijn aangesloten bij deze coöperaties een premium prijs voor hun cacao en ontvangen impactvolle trainingen en support.

Sommige chocolades bevatten of kunnen sporen van gluten, noten, soja of andere allergenen bevatten, dus het is belangrijk om de ingrediëntenlijst te controleren. Als een product allergenen bevat, vind je deze dikgedrukt in de ingrediëntenlijst op de website bij het product en op de verpakking. Ook sporen die het product kan bevatten vind je hier.Ondanks dat onze producten plantaardig zijn, kunnen ze wel sporen van melk (lactose) bevatten!

Al onze producten zijn 100% plantaardig en bevatten dus qua receptuur geen melk of lactose. Maar omdat onze producten worden gemaakt in en fabriek waar ook andere producten met melk worden geproduceerd, kunnen er wel sporen van melk/lactose in zitten! 

Onze chocoladerepen zijn pindavrij. Onze Bites niet!

PLANTAARDIGE CHOCOLADE

Plantaardige chocolade wordt gemaakt zonder melk en andere dierlijke producten, terwijl gewone chocolade vaak melkpoeder bevat. Het is dus een veganistische optie voor chocolate lovers die geen dierlijke producten willen consumeren. Bijvoorbeeld om hun impact op het milieu te verlagen of vanwege dierenleed.
Net als de meeste chocolades wordt onze plantaardige chocolade gemaakt met cacaoboter, cacaopoeder en rietsuiker. In plaats van koemelk gebruiken wij rijstmelk. Omdat de chocolade hier iets minder romig van wordt, voegen wij hazelnootpraliné toe. Dit maakt de chocolade lekker romig.
Ja. Wij voegen ook geen honing, bijenwas of andere dierlijke producten toe aan onze chocolades, dus onze chocolade is helemaal veganistisch.
Plantaardige chocolade kan gezonder zijn dan gewone chocolade als het minder suiker en verzadigde vetten bevat. Het is wel nog steeds een traktatie en moet met mate worden geconsumeerd.

Onze chocolades kunnen wel sporen van melk bevatten omdat de producten op dezelfde productlijn worden gemaakt als koemelkchocolade. Het zou absoluut niet duurzaam zijn om de hele lijn schoon te maken, speciaal voor onze choco. Wel proberen we de contaminatie zoveel mogelijk te beperken en zijn alle ingrediënten van de vegan reep natuurlijk wél vegan. Voor de meeste vegans is dit dan ook geen probleem.

Over het algemeen kan vegan chocolade duurzamer zijn dan ‘gewone’ chocolade omdat het de afhankelijkheid van dierlijke producten in de chocolade-industrie vermindert. Vegan chocolade wordt geproduceerd zonder het gebruik van melk of andere zuivelproducten, waardoor de uitstoot van broeikasgassen die horen bij het houden van vee wordt verminderd. Hierdoor stoot onze chocolade ruim 40% minder CO2e uit dan koemelkchocholade!Maar zoals met alle voedingsmiddelen, zijn er ook uitdagingen op het gebied van duurzaamheid in de productie van vegan chocolade. De productie van cacao kan bijvoorbeeld leiden tot ontbossing, bodemuitputting en verlies van biodiversiteit. Om de duurzaamheid van onze chocolade nog verder te verbeteren, zetten wij ons in voor duurzame landbouwpraktijken en traceerbaarheid van cacao. Ook gaan we samen met boeren ontbossing tegen.

Duurzaamheid

“KG CO2e” staat voor “Kilogram Koolstofdioxide-equivalent” Het is een maateenheid die wordt gebruikt om de hoeveelheid broeikasgassen uit te drukken die worden uitgestoten bij een bepaalde activiteit of proces.De term “CO2e” verwijst naar de hoeveelheid koolstofdioxide-equivalenten die vrijkomen bij de uitstoot van verschillende broeikasgassen, zoals methaan en lachgas. Het omrekenen van de hoeveelheid uitgestoten broeikasgassen naar een equivalent in CO2 maakt het mogelijk om de totale impact van de uitstoot op het klimaat in één enkele maateenheid uit te drukken.Kortom, KG CO2e is een maateenheid die wordt gebruikt om de hoeveelheid broeikasgassen uit te drukken die vrijkomen bij een bepaalde activiteit, zoals de productie en transport van goederen, inclusief de uitstoot van koolstofdioxide en andere broeikasgassen.

Wij hebben onze klimaatvoetafdruk laten berekenen door CarbonCloud. CarbonCloud is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het meten van de klimaatimpact van voedsel en het bieden van oplossingen voor het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. De klimaatvoetafdrukberekeningen van CarbonCloud zijn gebaseerd op een wetenschappelijk onderbouwde levenscyclusanalyse die alle processen in kaart brengt die betrokken zijn bij de productie en het transport van voedsel, en die rekening houdt met de laatste inzichten en gegevens over de uitstoot van broeikasgassen. Voor meer informatie over hoe zij dit berekenen, of als je wilt weten wat de Climate Footprint van andere producten is, kun je een kijkje nemen in hun Climate Hub.

We krijgen veel vragen over onze plastic verpakkingen. Op dit moment is een plastic verpakking voor ons de meest duurzame optie, kijkende naar de alternatieven die er nu zijn en ook de verpakkingsmogelijkheden in onze fabriek.Natuurlijk zijn we altijd bezig met het zoeken naar alternatieven. Zo krijgen we vaak te horen waarom we geen bio plastic gebruiken. Dit is folie gemaakt van houtvezels of een andere natuurlijke grondstof en dus in theorie composteerbaar. Helaas is de afvalverwerking er nog niet op ingericht om deze plastics te composteren (want die composteren in een veel langere tijd dan dat de composteerders op dit moment het groen afval laten composteren), wat betekent dat de folies naderhand eruit worden gevist en verbrand. Ook zijn deze folies niet recyclebaar, dus kunnen ze ook niet mee in het recycle proces van plastic verpakkingen. Dit is, met het oog op een circulaire economie waarbij je materialen hergebruikt, dus zeker geen duurzamere oplossing. Hiervoor moet er namelijk voor iedere verpakking weer vers hout worden gebruikt. Daarom hebben wij besloten om, zolang er geen beter alternatief is, voorlopig nog plastic verpakkingen te houden. Wel hebben we 25% plastic gereduceerd door gebruik te maken van dunnere materialen en zijn onze folies gemaakt van één type plastic (polypropyleen), waardoor ze 100% recyclebaar zijn. Als je ze dus netjes bij het plastic afval gooit, kunnen de verpakkingen gerecycled worden en weer ergens anders voor gebruikt worden.Maar ook wij zien het probleem van plastic in en hopen dat er snel een goed alternatief komt. Heb jij een tip? Laat het ons weten! Wil je meer weten over (duurzame) verpakkingen? Kijk dan op de website van Milieu Centraal of het Kennisinstituut voor Duurzaam Verpakken.

chocoshop

Verzendingen

Als je op werkdagen voor 14:00 besteld wordt jouw bestelling dezelfde werkdag nog verzonden. Normaal gesproken is ‘ie dan een dag later in huis. Tenzij het buiten warmer is dan 20 graden Celsius, dan wachten wij met het versturen van onze chocolade tot het afkoelt (zodat jouw choco niet smelt).

De verzendkosten zijn €7,30. Voor verzendkosten naar het buitenland verwijzen we je naar het winkelmandje. Als je jouw land selecteert krijg je automatisch de juiste verzendkosten te zien. Verzending binnen Nederland is gratis vanaf €50. 

Wij versturen onze chocolade ook naar België en Duitsland.
Je kunt je bestelling binnen 14 dagen retourneren. Voor meer informatie, zie onze verzenden & retourneren pagina.

Bestellen

Het aanmaken van een account is vrij eenvoudig. Klik op het poppetje rechtsboven, vervolgens kun je een account aanmaken of inloggen met je al bestaande account.

Je kunt een zakelijk account aanmaken door op het poppetje rechtsboven te drukken en dan op “zakelijke klant” te drukken. Na het aanmaken van een zakelijk account wordt je account eerst goedgekeurd en wordt er een speciale Hands Off My Webshopprijs aan jouw account gekoppeld.

Door onze snelle service is het wijzigen van je bestelling erg lastig voor ons. Op het moment dat je een wijziging wilt doorgeven of je bestelling wilt annuleren is het belangrijk om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen via het contactformulier.
Soms hebben wij kortingsacties of aanbiedingen. Om hiervan op de hoogte te blijven kan je je aanmelden voor de nieuwsbrief en ons volgen op Instagram.
Als je voor jouw bedrijf grotere bestellingen wilt plaatsen, kun je een zakelijk account aanmaken. Na goedkeuring van jouw account kan je aangepaste prijzen inzien.

Betalen

Als je inlogt op je account, dan staat de factuur opgeslagen onder mijn bestellingen. Wil je afrekenen zonder account dan krijg je de factuur opgestuurd via de mail.

Dat is vervelend. Neem snel contact met ons op via het contactformulier of stuur een mailtje naar hello@hands-off.com dan gaan we het oplossen.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Heb je een vraag, opmerking, liefdesovertuiging, of wil je gewoon even je ei kwijt?